Fustraharjoittelu vähentää niskahartiakipuja pysyvästi!

Fustraharjoittelu vähentää niskahartiakipuja pysyvästi!

Nyt se on tutkittu ja tieteellisesti todistettu –  ohjattu Fustra®-harjoittelu vähentää niska-hartiakipuja pysyvästi

Fustra International Oy selvitti yhteistyössä UKK-instituutin tutkijaryhmän kanssa vaikuttaako ohjattu Fustra20Niska&Selkä –ohjelmalla tehty lihaskuntoharjoittelu niska-hartiaseudun kipuihin. Tutkimustulos oli selkeä. Kolmen kuukauden ohjatun harjoittelujakson jälkeen Fustra®-liikuntaryhmäläisten niska-hartianseudun kivut ja rasittuneisuus olivat merkittävästi vähentyneet verrattuna toisen ryhmän kiputiloihin.

Vielä 12 kuukauden seurantamittauksissa todistettiin niska-hartianseudun kipujen ja rasittuneisuuden lieventyminen. Tutkimukseen, joka tehtiin vuosina 2014-2017, osallistui 175 vapaaehtoista naista ja miestä, joilla oli esiintynyt toistuvia niska- tai selkäkipuja ja 40 Fustra®-yksilövalmentajaa yhteensä 34 eri paikkakunnalla ympäri Suomea.

Tutkimusnäyttö Fustra20Niska&Selkä-ohjelman toimivuudesta on vahva. Tutkimuksessa ei ilmennyt ollenkaan haitallisia rasitus- tai muita vammoja. Noin puolet tutkittavista arvottiin liikuntaryhmään ja puolet vertailuryhmään. Valmennustulos ei ollut riippuvainen valmennettavan sukupuolesta, iästä, kuntotasosta tai valmentajasta.

Fustra on suomalaisen Jarkko Kortelaisen kehittämä liikuntamuoto, joka sai alkunsa 11 vuotta sitten Kortelaisen halusta saada ihmiset voimaan paremmin. Hän kehitti tuotteen, johon keräsi eri lajien parhaita puolia. Niin syntyi Fustra. Fustra-harjoittelussa on aina mukana yksilöohjaaja. Jarkko Kortelainen ja kaikki koulutetut Fustra-ohjaajat ovat jo nähneet ja vakuuttuneet Fustra-harjoittelun tuloksista, mutta nyt siitä on myös tutkittua faktaa.

Niskan ja hartiaseudun sekä alaselän kiputilat ovat yleisimpiä työikäisen väestön vaivoja. Terveydenhuollon resurssit eivät yksinään riitä huolehtimaan tuki- ja liikuntaelimistön kipupotilaiden varhaiskuntoutuksesta. Yksityiset liikuntakeskukset ovat toistaiseksi vähän käytetty voimavara näiden potilaiden liikunnallisessa kuntoutuksessa.

Fustra20Niska&Selkä -liikuntaohjelma on Fustra Finland Oy:n kehittämä liikuntatuote, jonka toteutuksesta liikuntakeskusten asiakastyössä vastaavat Fustra-koulutuksen saaneet fysioterapeutit, liikunnanohjaajat ja liikuntaneuvojat.

Tutustu Fustran Niska-Hartia ohjelmaan tästä

Miten toimin?

Haluan, että minuun ollaan yhteydessä Fustran merkeissä. Jätä yhteydenottopyyntö Fustra liiketestiin tai tutustumistreeniin tästä

Hinnat

Jäsen asiakkaat Liiketesti tai kokeilutreeni Movet Ladies jäsenasiakkaille 1 x maksuton.

Muut

Liiketesti 25€

Tutustumistreeni 35€

MOVET
LADIES

  • Kurjenmäenkatu 3, 20700 Turku
    info@movetladies.fi
  • Myynti: puh. 040-775 8437, 040-775 8425
  • Vastaanotto: p. 040-775 8427 • info@movetladies.fi
  • Avoinna: ma–to 15.00–19.00, pe 10.00–16.00
    Avainkortilla joka päivä 5.00–23.00
    Naisten kuntosali Turku & Kaarina

LIITY UUTISKIRJE LISTALLE

Pysyt ajantasalla ajankohtaisista eduista ja asioistamme.